Nyheter

Skip Navigation LinksStart > Firma > Nyheter

Ledende trendsetter for tidsregistrering

Av Torbjørn Andersen, Effektiv velferd

Helt siden starten har tidBANK vært en pionér i bransjen og skapt en ny standard for hvordan tid, data og ressurser administreres digitalt.

tidBANK offentlig laptop

– Vi tror på spesialiserte fagsystemer som tidBANK, fremfor løsninger som prøver å være litt av alt. Vårt mantra er "spesialiserte systemer som jobber sammen". Vi gjør integrasjoner enkle og effektive, slik at de beste fagsystemene kan samarbeide sømløst, sier daglig leder Tommy Flovild Engebretsen i Norsk Tid AS.

Selskapet tilbyr spesialiserte løsninger som enkelt integreres med HR-, lønns- og ERP-systemer, slik at data flyter mellom ulike deler av organisasjonen. Dette reduserer manuelle feil og behov for administrativt arbeid, og sørger for at virksomheter kan prioritere kjerneoppgavene.

Resultatet er bedre informasjonsflyt, mer helhetlig ressursstyring, og frigjort tid for ansatte og ledere.

Integrasjoner og godt samspill effektiviserer

tidBANK har i tre tiår ledet an med løsninger som senere er blitt bransjestandarder, blant annet ved å gi ansatte tillit og tilgang til å registrere og administrere egen tid. tidBANK var også markedets første webløsning med funksjonalitet for å rapportere og planlegge overtid uten å komme på kant med arbeidsmiljøloven (AML).

– Digitalisering av rutiner for godkjenning og attestering samt effektiv dataflyt til ERP-systemer fulgte naturlig etter. Det samme gjorde åpne API-er, plattform for leders ansvar for oppfølging av spesielt sykefravær, og et fokus på personvern. Effektivisering og tidsbesparelse i alle ledd er en selvfølge for oss, sier Engebretsen.

Skaper optimal opplevelse med data

De siste årene har selskapet satset på teknologi som utnytter avansert dataanalyse, preferanser og prediktiv modellering for å presentere den optimale registreringsopplevelsen. Dette gjør at prosesser kan fullautomatiseres på mobil og sikre berøringsfri interaksjon med terminaler.

Tommy Flovild Engebretsen - daglig leder - Norsk Tid as

– I dag jobber vi med utvikling av løsninger som gir oversikt, brukervennlig arbeidsflyt og effektiv styring for ansatte med ulike arbeidsordninger og stillinger. Samtidig sørger vi for å ha fokus på overordnet kontroll og samsvar med AML, forteller han.

Varsler ved brudd på arbeidsmiljøloven

Med tidBANK får virksomheter full kontroll på arbeidstidsbestemmelser og krav i tråd med AML. Systemet varsler automatisk ved alle typer brudd, som for eksempel overskridelse av arbeidstidsgrenser eller manglende hviletid.

Dermed kan ansatte og arbeidsgivere enkelt overholde regelverket, sikre forsvarlige arbeidsforhold og dokumentere etterlevelsen overfor myndigheter og tilsynsorganer. Systemet kan også gi varsler i forkant, slik at korrigerende tiltak kan iverksettes.

– Dette gir økt trygghet for både ansatte og ledere, og legger til rette for en bærekraftig tidskultur i offentlige og private virksomheter, presiserer Tommy Flovild Engebretsen.

 

tidBANK/Offentlig sektor






Vi er her for deg - litt lenger

Arbeidshverdagen har for mange blitt kraftig endret de siste ukene, og vi registrerte tidlig at enkelte har behov for å arbeide til andre tider enn normalt. De siste ukene har derfor vår supporttelefon vært åpen frem til kl. 22.00 (mandag–fredag). Dette kommer vi til å fortsette med i tiden fremover.


Vi har registrert økt behov for innføring av hjemmekontor-ordninger og bistand til å løse løpende spørsmål rundt registrering av fravær grunnet karantene, permitteringer, endring av regelverk eller sykefravær. Lurer du på hvordan du skal gå frem, er vi her for deg:




I forbindelse med pandemien har vi hos oss i Norsk Tid as innført hjemmekontor for alle ansatte og hyppige videomøter. Vi sender en hilsen til alle våre kunder og minner om at vi må ta vare på oss selv og hverandre og holde avstand for å bidra til å begrense spredning.




Les også artikkelen: Registrering av arbeid på hjemmekontor






Klart for sommertid - husk å stille klokka

Natt til søndag 29. mars er det igjen på tide å stille klokka 1 time fram til sommertid. Mange lurer på hva som skjer med planene om å skrote denne praksisen og bare innføre én standardtid.

I 2018 la Europakommisjonen fram et forslag om å oppheve sommertidsdirektivet. Dette ble støttet av EU-parlamentet i fjor, som også mente at forslaget bør gjennomføres innen 2021. De la også opp til at det skal være opp til hvert enkelt medlemsland å avgjøre om man ønsker å beholde løsningen med å stille klokka fram og tilbake hvert halvår. Forslaget er imidlertid ennå ikke vedtatt av Europarådet.


Sommertid

- Skulle forslaget bli vedtatt, blir det opp til hvert EU-land å bestemme om de ønsker å bruke sommertid eller vintertid som sin normaltid. Da må også Norge ta stilling til hva vi ønsker å gjøre, sa statssekretær Jan Christian Kolstø i Nærings- og fiskeridepartementet til Dinside.no.


Det er vintertid som er “normaltid”, men i en undersøkelse gjennomført av Nasjonalt kompetansetjeneste for søvnsykdommer i 2019 svarte 78 prosent at de ønsker sommertid som normaltid. Over 50.000 svarte på undersøkelsen.


Norge innførte, i likhet med en rekke andre europeiske land, sommertid første gang i 1916. Mellom 1946–1958 og 1966–1979 var det ikke sommertid i Norge. Fra 1996 ble det innført felles sommertid-regler i EU, og Norge fulgte disse. Det betyr at vi stiller klokken 1 time fram siste søndag i mars og 1 time tilbake til vintertid siste søndag i oktober.




Les mer om sommertid, vintertid og tid generelt i disse artiklene: